Tips voor reizen met je hond

Tips voor reizen met je hond

Tips voor reizen met je hond

Reizen met je hond kan een super leuke en lonende ervaring zijn, maar het is belangrijk om vooruit te plannen en voorbereid te zijn om de veiligheid en het comfort van je hond tijdens de reis te garanderen. Of je nu een autorit maakt of gaat vliegen, er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je op pad gaat. In deze blog gaan wij je op gang helpen om te zorgen dat jouw reis met je hond onvergetelijk wordt!

De eerste check die je wilt doen is of je hond up-to-date is met zijn inentingen en een actueel gezondheidscertificaat van je dierenarts heeft. Sommige hotels en luchtvaartmaatschappijen eisen een bewijs van inenting, en een gezondheidscertificaat zal helpen verzekeren dat je hond gezond genoeg is om te reizen en dat je het ook nog eens kunt aantonen zodat je zonder problemen door controles komt en de douane komt.

Denk vervolgens aan het comfort en de veiligheid van je hond tijdens de reis. Als je gaat vliegen, onderzoek dan het beleid van de verschillende luchtvaartmaatschappijen en kies er een die honden in de cabine of in het vrachtruim toestaat. Als je hond in het vrachtruim reist, kies dan een rechtstreekse vlucht om de tijd die je hond in het vrachtruim doorbrengt te beperken aangezien vliegen voor de meeste honden al niet echt een leuke ervaring is. Houdt er rekening mee dat de meeste luchtvaartmaatschappijen alleen kleine honden toestaan in de cabine, maar dat deze meestal onder de stoel geplaatst moeten worden in een drager, mocht je meer comfort willen krijgen dan zal je een extra stoel moeten boeken of de cabin crew lief aan moeten kijken om je hond op schoot te hebben. Zorg ook voor een comfortabele drager voor je hond, en label hem met je contactgegevens zodat je altijd bereikbaar bent.

Als je gaat rijden, zorg er dan voor dat je je hond in de auto goed vastzet. Een harnas samen met een speciale honden autoriem is een goede optie, omdat het je hond veilig in bedwang houdt en hem toch laat bewegen. Daarnaast kan je ook speciale uitrusting kopen voor honden van verschillende formaten die speciaal voor in de auto zijn. Zorg ervoor dat je regelmatig pauzes neemt, zodat je hond de benen kan strekken en naar het toilet kan. Het is ook een goed idee om een comfortabel hondenbed en wat van hun favoriete speeltjes mee te nemen om ze tijdens de reis te vermaken. Heb je een hond die een stresskip is in de auto, zorg dan voor de veiligheid dat ze in een bench/drager zitten zodat ze niet heel de auto door lopen.

Als je een hotel of accommodatie kiest, zorg er dan voor dat je vooraf onderzoek doet naar het beleid voor huisdieren. Sommige hotels hebben huisdiervriendelijke kamers, terwijl andere beperkingen hebben wat betreft gewicht en ras. Zorg ervoor dat je een kamer boekt die comfortabel is voor je hond en houd er rekening mee dat sommige hotelketens extra kosten in rekening kunnen brengen voor het meenemen van een huisdier.

Zorg er ten slotte voor dat je alle noodzakelijke benodigdheden bij je hebt, zoals voer, water, bakjes, medicijnen en andere benodigdheden die je hond nodig kan hebben. Ook hiervoor heb je speciale spullen voor honden die het super gemakkelijk maken om met je hond te reizen zonder dat de spullen veel ruimte in beslag nemen of moeilijk zijn te gebruiken! Het is ook een goed idee om de favoriete traktaties en speeltjes van je hond mee te nemen, zodat hij zich prettiger voelt in een onbekende omgeving.

Tevens is het ook goed om even te kijken of jouw hond van een ras is dat eventueel speciale kleding nodig heeft in het klimaat/gebied waar je naartoe gaat, mocht dit relevant zijn. Ook al worden sommige honden graag nat en vies krijgen ook zij het soms koud, dus kijk of er winter/regen kleding nodig is!

Als je eenmaal onderweg bent, vergeet dan niet geduldig en flexibel te zijn. Reizen met je hond kan een geweldige ervaring zijn, maar het is belangrijk om altijd het comfort en de veiligheid van je hond in gedachten te houden want voor hen is het allemaal een super nieuwe ervaring. Het is belangrijk om je bewust te zijn van elke gezondheidstoestand die je hond kan hebben, of die tijdens de reis naar boven kan komen. Overleg met je dierenarts over eventuele voorzorgsmaatregelen of medicijnen die nodig kunnen zijn.

Kortom, reizen met je hond kan een leuke en lonende ervaring zijn, maar het is belangrijk om vooruit te plannen en voorbereid te zijn. Zorg ervoor dat je hond up-to-date is met zijn vaccinaties, neem de nodige voorraden mee en wees op de hoogte van het beleid van hotels en luchtvaartmaatschappijen. Vergeet niet om flexibel en geduldig te zijn tijdens de reis, en vooral, vergeet niet om plezier te hebben met je harige metgezel.

Vergeet niet dat deze blogpost slechts een leidraad is en dat het belangrijk is om je reis te plannen in overeenstemming met de specifieke behoeften van je hond en de voorschriften en wetten van de plaatsen die je gaat bezoeken. Aarzel niet om een dierenarts of een professionele trainer te raadplegen als je je zorgen maakt. Als je nog andere vragen hebt of meer informatie nodig hebt, vraag het ons gerust en we zullen ons best doen om je te helpen!