Het beste ontsnappingsbestendige hondentuig voor honden met goocheltrucs

Het beste ontsnappingsbestendige hondentuig voor honden met goocheltrucs

Het beste ontsnappingsbestendige hondentuig voor honden met goocheltrucs

Is jouw pup een kleine Hans Klok? Soms is een halsband gewoon niet goed genoeg, en kan je viervoeter in een seconde wegglippen als je niet oppast. Hoewel we misschien willen dat onze honden modieuze halsbanden kunnen dragen, is een harnas helaas de enige manier om ze veilig te houden.

Als je een ontsnappingsspecialist als hond hebt, of als je hond gewoon te veel energie heeft voor een halsband, overweeg dan een goed harnas. Tuigjes kunnen helpen voorkomen dat zelfs de sluwste hond ontsnapt!


WAT IS EEN HONDENTUIGJE PRECIES? 
Een harnas is een alternatief voor (of aanvulling op) een halsband voor je hond. In plaats van alleen om de nek van je hond, wordt een harnas om de nek en om het lichaam achter de voorpoten bevestigd. Dit extra materiaal zorgt voor een betere, veilige pasvorm in vergelijking met een halsband, en het heeft heel wat voordelen.

STOPT DE BESTE ONTSNAPPERS
Een harnas is een effectief middel om te voorkomen dat honden ontsnappen. Vaak zijn halsbanden niet veilig genoeg, en veel honden zijn in staat om eruit te glippen. Bovendien zijn er hondenrassen die uit halsbanden kunnen glippen omdat hun kop iets kleiner is dan hun nek, waardoor ontsnappen gemakkelijk wordt. Omdat een harnas zowel om hun romp als om hun nek glijdt, zorgt het ervoor dat deze rassen niet gemakkelijk kunnen wegglippen.

MEER CONTROLE
Tuigjes bieden meer controle over je pup dan die van een traditionele halsband. Omdat het harnas om de nek en de romp van je hond wordt bevestigd, kun je ervoor zorgen dat je in gespannen situaties de controle over je hond behoudt. Als je een hond hebt die de neiging heeft nerveus te worden of een beetje prikkelbaar kan worden terwijl hij aan de lijn zit, kan een harnas goed voor je zijn.

STOPT TREKKEN TIJDENS WANDELEN
De meeste tuigen zijn ontworpen met het oog op controle. Een groot deel daarvan dat belangrijk is om te vermelden is de vermindering van een specifiek gedrag dat enorm helpt bij de controle; trekken.

Bijna alle harnassen die op de markt verkrijgbaar zijn hebben bevestigingspunten aan zowel de achterkant als de voorkant van het harnas. Het bevestigingspunt aan de voorkant is bedoeld om het trekken te verminderen.

Het harnas helpt het trekgedrag bij pups te verminderen door van trekken een ineffectief en vermoeiend gedrag te maken. Meestal zijn honden in staat om door te trekken vooruit te komen in de richting die ze graag willen. Als de riem aan de voorkant van een harnas is bevestigd en je hond trekt, draait hij ze naar de ene of de andere kant. Uiteindelijk zal je hond begrijpen dat te hard trekken hem eigenlijk verhindert om de kant op te gaan die hij graag zou willen, en het gedrag zal worden afgebouwd.

GOED VOOR ACTIEVE HONDEN
Hoewel een harnas niet noodzakelijkerwijs het springen voorkomt, zal het voorkomen dat je pup zich daarbij verwondt. Wanneer een hond springt, is de kracht die kan worden uitgeoefend enorm, en springen in een halsband legt al die kracht om de nek van je pup. Door je hond in een tuigje te doen, kun je nekletsel door springen voorkomen.

FANTASTISCH VOOR KLEINE HONDJES
Een leuke halsband is geweldig, maar bij kleine honden is een tuigje om een aantal redenen beter. Ten eerste zijn kleine honden notoire ontsnappingsspecialisten en kunnen ze gemakkelijk uit halsbanden glippen. Bovendien zijn veel kleine rassen gevoelig voor nek- en borstverwondingen als ze te hard trekken terwijl ze een halsband dragen.

Een harnas voorkomt dat ze zichzelf verwonden als ze iets te wild worden. Tuigen zijn fantastische opties voor kleine, pittige hondjes.

HEEL HANDIG VOOR OUDE HONDEN
Honden met mobiliteitsproblemen kunnen baat hebben bij het gebruik van een harnas. In de meeste gevallen zijn dit oudere hondjes, maar elke hond met mobiliteitsproblemen zal waarschijnlijk een harnas verkiezen boven een halsband, omdat het harnas het mogelijk maakt ze overeind te helpen.

Als je hond moeite heeft met opstaan na het zitten, kan de achterkant van een harnas worden opgetild terwijl de hond het draagt, wat enige hulp biedt.

HOE KIES JE HET BESTE HARNAS DIE PAST?
Tuigjes zijn er in een aantal verschillende maten en stijlen, maar er zijn enkele algemene richtlijnen over hoe je het beste een tuig voor je pup past. Ten eerste moet je je hond op een paar verschillende manieren meten. Doe het volgende met behulp van een zacht meetlint:

Meet de nek van je viervoeter op het dikste punt, net boven de schouders.
Meet ze rond hun borst op het breedste punt, in de meeste gevallen net achter de voorpoten.
Bovendien kan het helpen om het gewicht van je hond te kennen, want sommige tuigen hebben aanvullende eisen op basis van het gewicht of het ras van je hond.

HET HARNAS OMDOEN
Als je het harnas daadwerkelijk omdoet, moeten er in de meeste gevallen wat aanpassingen worden gedaan. Gesp of maak het tuigje los op zijn plaats en trek het dan stapsgewijs aan, waarbij je erop let dat je geen onderdelen te strak aantrekt.

Om de pasvorm te controleren leg je twee vingers op elkaar en plaats je ze tussen het materiaal van het tuigje en je pup. De pasvorm moet goed zijn als je vingers tussen de stof en je hond worden geplaatst.

Bij tuigen is de pasvorm alles. Een te strak harnas kan de ademhaling beperken, schuren en haarverlies veroorzaken, en kan gewoon in het algemeen ongemakkelijk zijn voor je hond. Een te los harnas gaat voorbij aan de veiligheid die een harnas kan bieden, waardoor je pup kan ontsnappen, of erger nog, verstrikt kan raken terwijl hij probeert te ontsnappen en mogelijk gewond kan raken.

NET DIE STAP BETER DAN DE REST
Bij het beoordelen van harnassen en hun eigenschappen hebben we besloten dat het beste allround harnas voor elke pup het Ruffy Harnas is. Dit harnas is geweldig om een aantal redenen en zou een geweldig harnas zijn voor elke hond. Hier zijn enkele van de kenmerken die we willen benadrukken over het harnas zelf.

Het Ruffy Harness is gemaakt van een zacht, rekbaar materiaal dat licht van gewicht is. Het zal je pup niet hinderen om het te dragen, en ze zullen waarschijnlijk niet eens merken dat het om is.
Alle hardware van het harnas is van hoge kwaliteit, met nylon riemen, gecoate stalen ringen en veilige plastic gespen die knelvast zijn.
Er zijn drie bevestigingspunten voor de riem; één aan de voorkant voor een no-pull wandeling en twee aan de achterkant voor de meer getrainde pup.
Hij is gemakkelijk schoon te maken en verkrijgbaar in een assortiment stijlvolle kleuren!
Als je in de markt bent voor een nieuw harnas, raden we het Ruffy harnas van harte aan. Als je een bijpassende nieuwe riem zoekt, overweeg dan de Wandel set, die bestaat uit een tuigje, een riem en een dispenser voor hondenpoepzakjes.

Vergeet niet dat een harnas geweldig is voor wandelingen, maar je hond moet altijd een identificatie dragen voor het geval hij er vandoor gaat. Maak de look van je hond compleet met een leuke halsband en een paar high-fashion identificatieplaatjes.

LOOP VEILIG EN STIJLVOL
Om het allemaal samen te brengen zijn tuigjes een geweldige optie, niet alleen voor ontsnappingskunstenaars maar voor alle honden. Een goed passend harnas biedt veel meer veiligheid en controle en kan gezondheidsproblemen bij bepaalde rassen voorkomen. Een harnas kan net datgene zijn wat je nodig hebt om je leven een stuk gemakkelijker te maken.